Jurgen Krijnen

Stucadoorswerken

Raapwerk

Soorten stucwerk Raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe (gemetselde) wanden en plafonds met  behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel. Een raapwerklaag is tussen 7 millimeter en 5  centimeter dik. Bij dunnere lagen wordt gesproken van pleisterwerk . Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken door bepaalde  delen dikker of juist dunner te "rapen". Raapwerk kan ook worden toegepast op rondingen zoals  bij openhaarden en trapwrongen. Daarnaast kunnen in raapwerk togen en andere ronde profielen  worden verwerkt.  Raapwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (spachtelpoets ), verf,  sauzen, behangen, etc. De mate van gladheid is naar keuze. Ook een zeer gladde afwerking is  mogelijk. Een belangrijke eigenschap van gips is dat het vochtregulerend werkt: het is in staat om  vocht op te nemen en het opgenomen vocht weer af te staan. Raapwerk is mede vanwege zijn dikte ideaal voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals  badkamers en kelders. Daarnaast werkt gips brandvertragend. Doordat raapwerk naadloos wordt  aangebracht, zijn er ook geen kieren waar vuur doorheen kan komen.

Schuurwerk 

 

Bij schuurwerk worden wanden en/of plafond afgewerkt met gips gemengd met heel fijn zand  waardoor een soort "wolk" effect ontstaat. Let op; bij het sauzen van deze pleister gaat een gedeelte  van de structuur verloren

Pleisterwerk

 

Een eenlagige bewerking met gips voor binnen met een dikte van ca.2 tot 20 mm over bijvoorbeeld  metselwerk of oude stuclagen. De wanden en plafonds worden glad gemaakt en als afwerking  wordt meestal sauswerk gekozen. Glad pleisterwerk Glad pleisterwerk is "de afwerking" van deze tijd. Glad pleisterwerk geeft wanden en plafonds  allure. Deze afwerking is zeer arbeidsintensief aangezien de pleisterlaag "handmatig"  op de huidige ondergrond moet worden aangebracht. Belangrijk!! Een "behangklare"  ondergrond is NIET geschikt om direct over te sausen! Na het pleisteren wordt de  ondergrond onder lamplicht nog eens gecontroleerd op eventuele spaanslagen en  oneffenheden waarna het sausen kan gaan plaats vinden. Glad pleisterwerk is wel  onderhoudsvriendelijk. Vlekken en verontreinigingen kunnen eenvoudig "even per  wandgedeelte worden overgesaust". Het vakmanschap van de stucadoor staat garant voor een spiegelgladde muur!

Spachtelputz

 

Spachtelputz is een binnen en buitenkwaliteit sierpleister op kunststof basis met een grote  kleurvastheid en een groot waterdamp doorlatend vermogen. Het is tevens boen en stootvast en  verkrijgbaar in meer dan duizend kleuren het is overschilderbaar met elke latex en wordt met de  spaan opgebracht spachtelputz heeft een fraaie korrelstructuur die bij elk interieur past.

Granol 

 

Granol is een van de eerste sierpleisters en heeft al menig interieur verfraaid ook granol is een  binnen en buiten kwaliteit sierpleister en is ook in meer dan duizend kleuren leverbaar het is  overschilderbaar met elke latex.

Jurgen Krijnen  Stucadoorswerken